Home Column André Rieu en appeltaart

André Rieu en appeltaart

door Twentevisie
65 views

Op een dag werd ik gebeld in verband met een overlijden van een mevrouw op leeftijd. Snel ging ik op weg naar de nabestaande. Eenmaal aangekomen op het adres wordt de deur opengedaan door een zeer vriendelijk ogende, wat oudere man. “Komt d’r in” zegt hij. Eenmaal binnen begint hij al gauw vol liefde en passie te vertellen over zijn zojuist overleden vrouw. 

“Ze was zo lief en ik kan helemaal niet zonder haar” vervolgt hij zijn verhaal. “We zijn net 65 jaar getrouwd en nou piept ze ertussenuit. We hebben geen kinderen, geen broers en zussen en contact met de buurt is ook minimaal. Hoe moet dat nou?”

Ik stel hem gerust en zeg hem dat we samen op een liefdevolle en waardige manier afscheid van haar gaan nemen. “Wat vond ze mooi, waar hield ze van?” vraag ik. “Nou ze was gek van bloemen … en van mij natuurlijk” een kleine glimlach verschijnt op zijn gezicht. “En André Rieu vond ze helemaal geweldig. Daar kon ze zo van genieten, met een lekker stuk appeltaart op schoot”.

“Weet u wat wij doen”, zeg ik. “We gaan haar op de dag van de crematie samen ophalen bij het uitvaartcentrum, ik zal de rouwauto besturen en u kunt dan naast mij op de bijrijdersstoel plaatsnemen. Dan rijden we samen met uw vrouw naar het crematorium, brengen haar samen naar de aula en luisteren naar haar favoriete muziek van André Rieu. We nemen dan als afsluiting een kop koffie en een groot stuk appeltaart.”

“Echt? Zou dat kunnen? Dat zou ze heel mooi hebben gevonden. Dan is ze er voor mijn gevoel toch nog een beetje bij.”

Op de dag van de uitvaart, na de koffie, gaf hij mij een stevige hand en een traan rolde over zijn wang. “Mijn vrouw en ik willen je enorm bedanken, het was prachtig …”

 Door: Berry Aarts, Yarden

De columns van Berry en zijn collega’s zijn gebundeld in een boekje, “bijzondere verhalen over het afscheid”. Deze bundel kunt u gratis bestellen door een email met uw adresgegevens te zenden aan bedrijfsbureau.hengelo@yarden.nl

Gerelateerde artikelen

X