Home Column En weer een opening van vliegveld Twente

En weer een opening van vliegveld Twente

door Twentevisie
21 views

Aanstaande donderdag (30 maart) wordt de luchthaven Twente weer eens geopend. Nu onder de naam Twente Airport zal er onder meer een vliegtuig landen met een paar bijzondere gasten. Jaaaaa, en ik had één van die bijzondere gasten kunnen zijn, ware het niet dat ik pas dinsdag gebeld werd en ik donderdag gewoon een paar afspraken in mijn agenda heb staan. ‘Maar waarom zo laat, dame, hebben er veel mensen afgezegd of zo?’ Ik had niet dichter bij de waarheid kunnen zitten… ‘Ja maar Twentevisie is een toonaangevend blad dat bij deze feestelijke bijeenkomst toch zeker aanwezig moet zijn…’ Zeker, ik voel me vereerd. Maar weer niet zo vereerd dat ik mij in allerlei bochten ga wringen om afspraken af te zeggen of te verplaatsen; ik zou dan donderdag in alle vroegte naar Schiphol moeten om met de andere ongetwijfeld heel belangrijke gasten naar Twente terug te vliegen. Voor een bijeenkomst waar ik nota bene in eerste instantie helemaal niet voor uitgenodigd was. Zo hoog op het lijstje van Joukje Hijlkema (waarschijnlijk een Friezin), Communicatie Twente Airport, sta ik dus blijkbaar ook niet. En gelijk heeft ze overigens, want na doorvragen bleek dat ik reserve-vulling was omdat journalisten van landelijke media vriendelijk voor de eer hadden bedankt. En dat is natuurlijk veel geiler, zo’n journalist van pakweg Radio 1, Telegraaf, Elsevier of het Journaal. Bij zulke collegae gaan de voorlichtings-mantelpakjes helemaal los, dan is werkelijk vaak niets te gek….

Ik heb per kerende post netjes bedankt en toen kreeg ik als reactie of er dan niemand anders was. Ik heb mijn buren gevraagd, mijn secretaresse, mijn nichtje van 16 jaar die nog nooit gevlogen heeft…  want ja, je wilt toch dat zo’n belangrijke dag slaagt….

Er verandert daar ook nooit wat. Ik heb jarenlang voor RTV Oost, Twentevisie, De Roskam en andere media de ontwikkelingen van de regionale luchthaven gevolgd. Als u de afgelopen jaren hebt gemist, zal ik het even samenvatten: de moffen hebben het aangelegd, het was toen al niets, dankzij de vliegbasis hebben we een paar jaar voor weinig met burgerluchtvaart kunnen klooien, maar nu dat weer weg is, zal het nooit meer wat worden. Volgens mij gebruiken ze het terrein nu voor een paar leuke bedrijfjes, en voor feesten en partijen. En daar is het bij uitstek geschikt voor.

Toen ik het persbericht las dat Joukje Hijlkema mij alsnog stuurde, was ik helemaal klaar: ‘Het programma beloofd verrassend te worden…’ Zelfs in Friesland zijn zulke taalfouten onacceptabel, kan ik melden. Maar ja, in Twente alles liever dan een Twentse voorlichter…

 

 

 

Gerelateerde artikelen

X