Home Column Het leven gaat door

Het leven gaat door

door Twentevisie
22 views

Waar mijn vorige column de kop “wakker liggen” mee kreeg om de reden dat mensen –en dus ook ondernemers – wakker kunnen liggen bij privé – dan wel zakelijke sores kreeg de titel voor deze column voor mij in de afgelopen maand een letterlijke betekenis. Met zowel een ernstige ziekte als een overlijden in mijn directe omgeving werd er de afgelopen periode flink wat incasseringsvermogen geëist. Nu ben ik al “ervaringsdeskundige” omdat zowel mijn eerste echtgenote, mijn zwager, mijn oudste zus als ook een heel goede vriendin op veel te jonge leeftijd van ons heengingen. En heb ik daarmee –moeten- ervaren dat het leven daarna “gewoon” weer doorgaat.

Ondanks de onmisbare steun van familie en vrienden moet je het leven daarna zelf weer oppakken; dat was na het overlijden van mijn echtgenote in zekere zin geen issue omdat ik vier opgroeiende kinderen had die hetzelfde zo niet groter verdriet moesten verwerken en ook voor hen ging het leven gewoon door. In die periode waren mijn kinderen mijn ultieme motivatie om voor hen het voorbeeld te zijn. Hoe kun je van je kinderen vragen om opgewekt en positief door te gaan als je dat zelf niet doet!?

De oudste had gelukkig net haar HAVO – diploma binnen maar zij kwam al heel snel bij me met de mededeling dat ze wilde gaan werken … “geen probleem meisje, DOEN” !, zei ik. Recent mocht ik haar decoreren met onze onderscheiding voor 12,5 jaar trouwe dienst. De tweede bleef in dat eerste schooljaar zitten, ik kwam er iets te laat achter dat hij meer spijbelde dan op school was. Vervolgens koos hij een andere opleiding, dat was niet zijn ding zei hij een jaar later. Het kwam toch goed toen hij besloot om de IVA in Driebergen te gaan doen. Om vervolgens twee jaar bij een ander bedrijf te werken en gelijktijdig een HBO – avondstudie op te pakken om daarna de intrede te doen in onze onderneming waar hij inmiddels al jaren lekker bezig is.

De derde (toen 14 jaar) deed het altijd al uitstekend op school, haalde fantastische cijfers .. alleen ging het toen mis en ging ze terug naar een lagere opleiding. Dat vond ze destijds heel erg, maar ook met haar kwam het helemaal goed; inmiddels werkt ze al geruime tijd als management assistente en op de marketingafdeling … ja, ook in ons familiebedrijf.

En de vierde (toen 8 jaar, inmiddels bijna 23) is nog bezig met haar opleiding en ze werkt inmiddels ook al parttime …. waar ? in ons familiebedrijf Ik eindigde mijn vorige column met de vraag of ik de komende nacht wel zou kunnen slapen of dat ik me toch nog zorgen moest maken (en dus wakker liggen) over de januari – cijfers die toen bijna klaar waren. Gelukkig kon ik slapen omdat mijn voorgevoel wel juist was, de januari – cijfers stemden tot tevredenheid. Dat geldt ook voor februari en inmiddels zit de maand maart er ook weer op en zien we uit naar de eerste kwartaalcijfers.

En gaat april van start met al weer een hoogtepunt, namelijk de opening van een nieuwe vestiging in Drachten. In Overijssel, Drenthe en Groningen zijn we ruim vertegenwoordigd, maar hiermee maken we ons debuut in Friesland.

Het leven gaat door … it giet oan.

Reageren? Mail: info@nijhof-wassink.com

 

Freddy Nijhof
President commissaris
Nijhof-Wassink Groep

Gerelateerde artikelen

X