Home Column Twentevisie gaat met de tijd mee

Twentevisie gaat met de tijd mee

door Twentevisie
28 views

Ik begin de dag graag met een verse krant, bakkie pleur, beschuitje. Ik zit dan ook aan de keukentafel en blader door een stapeltje ochtendkranten. Vroeger kreeg ik vier krantenbezorgers aan de deur, de crisis heeft de kranten gedwongen te overleggen en nu neemt een van die gastjes de hele stapel voor mij mee. Ruimte genoeg zie ik, want zijn tassen zijn lang zo vol niet als ik toen als in de jaren zeventig de krant rond bracht in Voorburg.

Zou iedereen tegenwoordig de krant op de laptop lezen of op de iPad? Ik geloof er niets van. Ja wel, ik heb een iPad, maar vooral voor mijn mail, lezen van kranten en boeken op dat ding bekoort mij niet.  Mijn dochters hebben nauwelijks of geen abonnementen op kranten en bladen, volgen de actualiteit via radio, televisie, internet en sociale media. Ik begin bijna altijd eerst met De Telegraaf, de enige krant die vooralsnog nog zo belachelijk groot is, natuurlijk even kijken of ik nog bekenden zie in het Stan Huijgens Journaal, wat mijn goede collega Jan Colijn (die ook voor Twentevisie schrijft) geproduceerd heeft en dan naar de sport en de economiepagina’s.

Twentevisie gaat ook met de tijd mee. De website wordt steeds belangrijker, maar als het nieuwe blad uitkomt, ruik ik er graag aan en, dat bezorgt mij bijna een orgastisch genoegen: doorbladeren, ziet het er uit zoals we dat in de computer via PDF’s hadden bedacht? Richard is sinds dit jaar onze man van de opmaak, hij heeft er mijns inziens gevoel voor. Hij speelt met de foto’s en de tekst.

Bijpassend is deze nieuwe site. Nee, je kan hem niet uitspreiden op de keukentafel, maar we brengen hier nieuws, ik zal regelmatig mijn mening met u delen en u kunt hier eerder verschenen artikelen vinden, Memphis-uitzendingen terugluisteren (binnenkort terugzien), informatie vinden en zich natuurlijk aanmelden voor de nieuwsbrief. En u kunt Twentevisie volgen op Twitter, dan hoort u meteen of ik me weer eens ergens over opgewonden heb….

Tot snel dus….

Jan Medendorp, hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen

X